Innendørsstevne

Postet av Dalebrand, IL den 21. Des 2019

                                                Fra fjorårets innendørsstevne i Hegrahallen.

Hegra IL og IL Dalebrand inviterer til tradisjonelt friidrettsstevne i Hegrahallen, søndag 19. januar kl. 17.00. Stevnet er for alle klasser fra 0 år og oppover, og det konkurreres i 40 meter, lengde og høyde uten tilløp. Premier til alle som deltar, og det blir kiosksalg. Velkommen!
NISSEMARSJ

Postet av Dalebrand, IL den 19. Des 2019

                                                         Nissemarsj i Sona 1. januar.

Det har etter hvert blitt en tradisjon med Nissemarsj i Sona, og onsdag 1. januar blir det Nissemarsj fra Bergly til Midtkiløra. Oppmøte klokka 12.00 ved Bergly, løypa går veien til E14 og videre til idrettsplassen. På Midtkiløra blir det laaang pause ved den nye gapahuken, med muligheter for gløgg, kaffe m.m.

Startkontingent kr 50,- for voksne, medaljer til alle barna.
NISSEMARSJ

Postet av Dalebrand, IL den 19. Des 2019

                                                Onsdag 1. januar blir det Nissemarsj.

Det har etter hvert blitt en fin tradisjon i idrettslaget med Nissemarsj, denne gang onsdag 1. januar. Oppmøte og start ved Bergly klokka 12.00, og ruta går langs veien til E14 og videre til Midtkiløra. Der blir det laaang rast ved den nye Gapahuken på idrettsplassen, med muligheter for gløgg, kaffe m.m. 

Kr 50,- i startkontingent for voksne, medalje til alle barn.

Julegrana ble tent

Postet av Dalebrand, IL den 2. Des 2019

                             Aksje både i Lagspokalen og Jente-&Guttepokalen til Evelyn.

Knappe 50 personer møtte opp i bygdas storstue, til juletretenning og premiekveld. Kvelden starta med konsert av Sona Hornmusikklag og tenning av julegrana utenfor Bergly. Videre delte både skytterlaget og idrettslaget ut premier for prestasjoner i 2019. Evelyn Sundal fikk tildelt to pokaler, Jente&Guttepokalen og Lagspokalen, Inger Gylland mottok Trimpokalen og Sonny Bolin vant Veteranpokalen.

Ellers ble det selvsagt tid til bevertning og loddsalg med ditto trekking.
Juletretenning og premieutdeling

Postet av Dalebrand, IL den 28. Nov 2019

                         Fornøyd vinner av Trimpokal og gevinster på tombolaen ved fjorårets arrangement.

Idrettslaget og skytterlaget samarbeider som mange år tidligere om felles premiekveld i Bergly. Og det har også etter hvert blitt en tradisjon med samarbeid med hornmusikken, slik at vi får tent bygdas juletre utenfor ungdomshuset samtidig. 

Programmet er konsert av Sona Hornmusikklag, videre premieutdeling for både idrett- og skytterlaget. Og selvsagt bevertning og loddsalg. Møt opp til et trivelig førjulstreff søndag 1. desember klokka 18.00.
Dugnad i lysløypa

Postet av Dalebrand, IL den 12. Nov 2019

Det blir forhåpentligvis hektisk dugnadsarbeid i lysløypa før snøen og skiføret kommer. På lørdag utfordres det til ryddedugnad i og ved løypa, mens andre skal skifte ganske mange lyspunkt som ikke fungerer.
Gapahuken tar form

Postet av Dalebrand, IL den 29. Okt 2019

                                        Tre ivrige dugnadskarer, Gunnar, Rolf og Dagfinn.

Planer og bygging av gapahuk på Midtkiløra har tatt lang tid, men nå begynner byggverket å ta form. Det er ikke så enkelt å få ut dugnadsfolk, men de som stiller er desto mer ivrig. Snart er tak og vegger tette, og da får vinteren bare komme …..
Flott løpt av Håkon

Postet av Dalebrand, IL den 19. Okt 2019

           Håkon debuterte med glans i Hytteplanmila i Ringerike (bilde fra Forramarsjen 2017)

Håkon deltok på lørdagens populære 10 kilometer i Hytteplanmila, og fikk 8. plass i sin klasse med tiden 37,25. Vil tro han er veldig fornøyd med den tiden og plasseringen, etter et jevnt og solid løp. Første 5 km på 18,38 og andre på 18,47 tyder på at ting har fungert bra.

Ikke alle forunt å stille på samme startstrek som Jakob og Filip Ingebrigtsen og nesten 4000 andre løpere.....
Dugnad på Midtkiløra

Postet av Dalebrand, IL den 15. Okt 2019
Bronsemedalje til Hermann

Postet av Dalebrand, IL den 13. Okt 2019

                                                          Tredjeplass på Hermann.

Årets Norgesmesterskap i terrengløp lang løype ble arrangert i Frognerparken søndag 13. oktober, og blant deltakerne fant vi Dalebrand`s Hermann. Vi gratulerer med bronsemedalje i klasse MV 65-69.
Maratondebut

Postet av Dalebrand, IL den 4. Okt 2019

                                        Solveig knipset under Tordenskioldløpet.

Solveig var på ordentlig langtur siste helg, da hun debuterte på Helmaraton i Berlin. Og som første kvinnelig løper i klubben fullførte hun de vel 42 kilometrene med glans, og lagets klubbrekord lyder nå 4.54,50.

Mens det var titusener av løpere i gatene i Berlin, var startfeltet i Mosviksenderen Rundt siste søndag litt mindre. Men blant deltakerne var Hermann, og han sikret seg KM-tittel i klasse MV 65-69 år.

Vellykket Sonamarsj

Postet av Dalebrand, IL den 22. Sep 2019

                               Dagfinn var vert på kafferasten på Movollen, her får Mary skjenket kaffe.

Litt over 40 trimmere stilte opp på søndagens Sonamarsj. Deltakerne fikk først en busstur fra idrettsplassen til Fauskåsen, deretter ble det å gå derfra til Midtkiløra. Etter 10 sammenhengende dager med til dels rekordmye regn, så fikk deltakerne et fint turvær uten regn. 

Turens kafferast og samlingspunkt var på Movollen, og der var det tradisjonelt kaffe, saft, sjokoladekake og spørrekonkurranse. Og ved mål på idrettsplassen ventet middagen. Takk til Trimgruppa for vel gjennomført!
Sonamarsj

Postet av Dalebrand, IL den 18. Sep 2019

                                Fra rasteplassen på toppen av Sonhaugen ved Sonamarsjen i fjor.

Trimgruppa inviterer til Sonamarsj søndag 22. september. Oppmøte og påmelding på Midtkiløra klokka 10.00, felles busskjøring til Fauskåsen kl 10.30. Marsjen går fra Fauskåsen, via Rønsåsen, Movollen og til Midtkiløra. Rasteplass ved Movollen.

Startkontingent kr 100 for voksne og kr 50 for barn - gratis buss.

Etterpå blir det salg av middag, kaffe og kaker i klubbhuset på Midtkiløra. Møt opp!Innendørstrening

Postet av Dalebrand, IL den 13. Sep 2019

                                     Innendørstreningen starter opp onsdag 18. september.

I samarbeid med Forra idrettslag inviteres det til innendørstrening i Hegrahallen, onsdager klokka 21.00 til 22.00. Første kveld blir 18. september, og hver onsdag (unntatt i jula) frem til 1. april 2020. Det blir forskjellige ballspill og litt annen trening etter deltakernes ønsker. NB Kun en time i vinter.
UM-medalje til Evelyn

Postet av Dalebrand, IL den 8. Sep 2019

                                                             Bronse til Evelyn i diskos!

For første gang i idrettslaget sin historie fikk en utøver fra laget medalje i Ungdomsmesterskapet i friidrett.

Evelyn deltok i helga i UM på Jessheim stadion, og perset i diskos med 1 cm til 26,85 og sikret seg tredjeplass og bronsemedalje. Gratulerer!!

I slegge hadde hun også en fin serie, med personlig rekord både i femte og sjette omgang. Først 35,95 og i siste omgang 36,72, noe som holdt til en fin 8. plass.
Sonny sikret seg vandrepokal

Postet av Dalebrand, IL den 5. Sep 2019

                                                Bra løp av Sonny i Festningen Rundt.

Sonny fikk med sin 2. plass på søndagens Festningen Rundt 21 poeng i kampen om herrenes Vandrepokal, og premien blir hans til odel og eie. Eirik Frøseth Solheim ble litt for hard, og kom 25 sekunder foran Sonny i mål. Skuffende oppslutning i konkurranseklassene, men fortsatt stor deltakelse i trimklassen. Omkring 200 deltok i terrenget rundt Hegra festning.

Festningen Rundt

Postet av Dalebrand, IL den 28. Aug 2019
Klubbkonkurranse

Postet av Dalebrand, IL den 25. Aug 2019

                   Noen måler lengden på ballkastet, andre diskuterer og andre igjen leker seg på tilløpsmatta.

Årets tredje klubbkonkurranse ble avviklet i godværet på Midtkiløra 21. august, siste konkurranse blir torsdag 12. september.

Klubbkonk. 21.08.19.docx
God deltakelse på Midtpunktløpet

Postet av Dalebrand, IL den 20. Aug 2019

                       Selveste ordføreren overrakte premier til beste herre- og dameløper.

Nyskapningen "Midtpunktløpet" ble en skikkelig suksess. 22 løpere stilte opp til kamp mot klokka i konkurranseklassen, og mange andre små og store tok turen litt roligere i trimklassen. Raskest av alle var Henrik Einangshaug i hard kamp med Odd Even Fossen. 14-årige Anniken Evenhus imponerte vel så mye som beste dameløper. De sprang på henholdsvis 9,12 og 10,56, løyperekorder som står trygt til neste sommer, men da blir det ganske sikkert et nytt Midtpunktløp. 

Eirik og Gro med hjelpere hadde gjort mye forarbeid, mens Dalebrand stod ansvarlig for selve løpet.
Evelyn ble Midt Norsk mester

Postet av Dalebrand, IL den 20. Aug 2019

                                         Her har Evelyn nettopp kastet diskos.

Stjørdalsalliansen arrangert årets Midt Norske mesterskap i friidrett på Øverlands Minde forrige helg, og Dalebrand stilte med to deltakere. Evelyn ble dobbel MN-mester, med ny pers på 35,12 i slegge og like bak persen og 25,81 i diskos. I kule ble det tredjeplass og med resultatet 9,28. 

Håkon var vår andre deltaker, og han løp 5000 meter på 18,41. Det var et meget sterk Trøndersk felt, og Håkon hadde forståelig nok ikke mulighet til å henge på de langt yngre løperne. 
Midtpunktløpet

Postet av Dalebrand, IL den 6. Aug 2019


      Tirsdag 20. august blir historiens første Midtpunktløp, med Eirik som primus motor sammen med Gry.

Innbydelse ; Midtpunktløpet info.pdf
Midt Norsk mesterskap

Postet av Dalebrand, IL den 31. Jul 2019


            Nummer 1 og 2 i fjorårets Veteran-NM, kanskje nye dueller mellom Rolf og Håkon i MNM?

Stjørdalsalliansen arranger Midt Norsk mesterskap i friidrett på Øverlands Minde helga 10. og 11. august, og Dalebrand stiller med mange funksjonærer og forhåpentligvis en del deltakere. 

Innbydelse : Innbydelse Midt-Norsk.doc
SONA-LEKENE

Postet av Dalebrand, IL den 7. Jul 2019


                                                  Stolte bestemannspremievinnere.

Gledelig økning i deltakertallet på årets Sona-Leker, akkurat 100 påmeldte . Og mange fine dueller i de forskjellige øvelsene på Midtkiløra, og værmessig ble det fine konkurranseforhold, selv om temperaturen ikke nådde de store høyder. Premievinnerne på bildet er Oskar Wangberg, Kristine Næss, Silje Therese Welve og Oscar Sederholm Hoff, mens Thale Leirfall Bremset ikke var tilstede ved fotografering.

Takk til både deltakere og funksjonærer!

Her er resultatene : Resultatliste SL-19.xls
TIDSSKJEMA S-L

Postet av Dalebrand, IL den 5. Jul 2019


                                          Fire av de fem Bestemannspremievinnere i 2018.

Her finner du tidsskjema for søndagens stevne ;TIDSSKJEMA 2019.doc
St.Olavsloppet

Postet av Dalebrand, IL den 30. Jun 2019


                  I år var det Anniken som fikk den store ære og glede å løpe laget i mål i Østersund.

Dalebrand havnet i år (som i fjor) på 54. plass totalt. Til sammen 28 løpere gjorde sitt beste for å føre laget fortest mulig de 341 kilometrene fra Trondheim til Østersund. Stor aldersspredning, fra 9 til 72 år. Gratulerer med innsatsen alle sammen! 

SONA-LEKENE

Postet av Dalebrand, IL den 8. Jun 2019


                                            40-årsjubileum for Sona-Lekene, søndag 7. juli.

Det inviteres til Sona-Lekene på Midtkiløra, søndag 7. juli med stevnestart klokka 13.00. 

Det er klasser fra 8 år t.o.m. senior. I tillegg til vanlig premiering er det deltakerpremie til alle. 

Se innbydelse ;

Innbydelse-19.doc
TA-sprinten

Postet av Dalebrand, IL den 25. Mai 2019

Friidrettsstevne for jenter og gutter 8-14 år på Øverlands Minde.Invitasjon til alle jenter og gutter i alderen 8-14 år :

TA-sprinten i friidrett arrangerer sonestevne på Øverlands Minde Stjørdal, onsdag 29. mai kl 18.00.

Øvelser : 

8 - 10 år, 60 m, lengde og liten ball

11 - 12 år, 60 m, 600 m, lengde og liten ball

13 og 14 år, 60 m, 600 m, høyde og kule

Påmelding til solhast@online.no eller 952 52 277 innen 28. mai, eller på Øverlands Minde stevnedagen kl 17.00-17.30.

Ingen startkontingent, medalje til alle som deltar

KIOSKSALG


Hegra IL og IL Dalebrand samarbeider om arrangementet
Stjørdalsmesterskap i "kald" sol

Postet av Dalebrand, IL den 12. Apr 2019


                                       En fornøyd Stjørdalsmester i jenter 12 år, Hanna Marie.

Selv om sola skinnte fra en skyfri himmel, så var det nok en forholdsvis kald sesongåpning på Midtkiløra. Gledelig oppsving i deltakelsen viste at ikke "alle" hadde dratt på påskeferie, og løypene var ganske tørre selv om snøen ligger enda i skyggepartiene. 

Takk til alle deltakere, funksjonærer og spillere i Sona hornmusikklag. God påske!!

Resultater : SM terrengløp-19 resultatliste.doc
TIDSSKJEMA

Postet av Dalebrand, IL den 12. Apr 2019


       Bra påmelding til kveldens terrengløp, velkommen til friske dueller i sol og nesten tørre løyper.

Tidsskjema :Terrengløp 2019 tidsskjema.doc
NM i friidrett 2022

Postet av Dalebrand, IL den 31. Mar 2019


Rådmann Anne Katrine Slungård og hovedkomiteens leder Katarina Sederholm Hoff presenterte søknaden.

Under Friidrettsforbundets ting i Bergen ble Stjørdalsalliansen tildelt arrangementet av Hoved-NM i friidrett 2022. Anne Katrine Slungård og Katarina Sederholm Hoff presenterte Alliansen sin søknad på en flott måte, og belønningen ble altså at i 2022 kommer "hele" friidretts-Norge med sine stjerner til Øverlands Minde. Vanligvis arrangeres Hoved-NM i august måned, men det vil ta mellom ett og to år før endelige datoer for arrangementet blir bestemt. 

Alliansen har mye arbeid i vente, men det skal bli artig å få oppleve Norges friidrettselite på vår lokale bane!
Terrengløp

Postet av Dalebrand, IL den 28. Mar 2019


                      Vinterlige forhold under fjorårets terrengløp, håper på sol og varme 12. april.

Idrettslaget Dalebrand inviterer til Åpent Stjørdalsmesterskap i terrengløp på og ved Midtkiløra fredag 12. april. Løpet er for alle klasser fra 6 år til og med veteraner.

Innbydelse : Terrengløp 2019 - innbydelse.doc
Sondalsrennet

Postet av Dalebrand, IL den 6. Mar 2019


                            Sondalsrennet 2018. Kaffe, saft og pølsegrilling på standplassen til skytebanen.

Sondalsrennet går søndag 10. mars klokken 12.00 ved Sundal, det blir en kort løype på ca. 4km og en lengre på ca. 8km.

Vi slår sammen rennet med litt familieaktivitet ved målgang, det blir aking og laget til en liten hoppbakke. Det blir servering av varm saft, grilling av pølser og bålkaffe.
 Vi har også fått noen premier fra vår sponsor Sport1 Stjørdal, disse blir trekt ut blant deltakerne.
 Påmeldingsavgift er 75,-
Klubbrenn

Postet av Dalebrand, IL den 17. Feb 2019


                                                Geir Johan i fint driv inn til målpassering.

Sesongens andre klubbrenn ble arrangert i lysløypetraseen søndag 17. februar, med ikke alt for stort oppmøte. Mildværet den siste tiden har tært hardt på snøen, men det var fortsatt snøføre i løypa og føret var sjelden godt. Skileder Odd Rune signaliserer at det kan bli et klubbrenn til i mars hvis det blir fine vinterforhold. Helt sikkert er det at det blir Sondalsrenn søndag 10. mars, klokkeslett og løypested blir annonsert seinere.
Årsmøte

Postet av Dalebrand, IL den 16. Feb 2019


               Jan Fordal ble takket av med en blomsterbukett etter to år i styret og leder for Trimutvalget.

Lagets årsmøte 3. februar samlet 12 medlemmer, og saklista ble kjørt i gjennom uten de store diskusjoner. Ved valgene ble det mange gjenvalg, men i hovedstyret kom to nye inn. Solveig Hastadklev og Elisabeth Einang ble valgt som leder i henholdsvis friidrett og trim. Alle valg ble enstemmig som forslaget til Valgkomiteen.

Årsmeldinger til hovedlaget og avdelinger finner du her ; 

Årsmelding styret 2018.doc

Årsmelding friidrett 2018.doc

ÅRSMELDING BARNEGRUPPA 2018.docx

Årsmelding FR 2018.pdf

Forslag til årsmøtet Tillitsvalgte 2019.docx

Årsmelding trim 2018.rtf

Årsberetning ski 2018.eml
Knallsterk 11. plass i Veteranserien

Postet av Dalebrand, IL den 26. Jan 2019


Rolf og Håkon var viktige utøvere på laget i Veteranserien, her fra seierspallen under fjorårets Veteran-NM.

IL Dalebrand kom på en imponerende 11. plass i Veteranseriens 1. divisjon for året 2018. I mange år har laget hatt en tendens til å rykke opp og ned annethvert år mellom 1. og 2. divisjon, men i 2018 ble det 11.plass av totalt 20 lag i øverste divisjon. Poengsummen 12390 er også den beste laget har oppnådd noen gang, og poengsummen gjorde at laget hadde god margin for nedrykk.https://www.friidrett.no/globalassets/om-nfif/veteraner/veteranserien/veteranserien_-2018.pdf
Førsteplass til Evelyn

Postet av Dalebrand, IL den 26. Jan 2019


                                     Her er Evelyn i aksjon under fjorårets UM i Overhalla.

Evelyn var deltaker i det store innendørsstevne i Steinkjer (Steinkjer Indoor) forrige helg. Hun vant kule i 16-årsklassen med resultatet 9,78, over halv meter foran neste på resultatlisten.
Innendørsstevne

Postet av Dalebrand, IL den 26. Jan 2019


                                             Ivrige deltakere fra Dalebrand forrige innendørsstevne.

Det tradisjonelle innendørsstevne i friidrett arrangeres lørdag 2. februar i Hegrahallen. Stevnet starter klokka 15.00, og påmelding siste halvtimen før det. Øvelser er 40 meter, lengde u/t og høyde u/t. Kiosksalg.

Startkontingent kr 30, og premie til alle som deltar. Alder 0 - 100 år.
Klubbrenn

Postet av Dalebrand, IL den 20. Jan 2019


                                      Vinterens første klubbrenn arrangeres torsdag 31. januar.

Nå er det stabile skiforhold i lysløypa, og skiavdelingen inviterer til klubbrenn torsdag 31. januar klokka 18.00. Oppmøte "oppå Sletta". Møt opp til en trivelig skikveld.
Lysløypa

Postet av Dalebrand, IL den 19. Jan 2019


                                              Nå er det nok snø og fine skispor i lysløypa.

Med et værvarsel som lover stabilt vintervær, kan det være håp om fine skiforhold i lysløypa mange dager fremover. Det er også kjørt opp spor videre østover til Hyllhaugen, slik at en hel runde blir ca 5 km. God tur!!
ÅRSMØTE

Postet av Dalebrand, IL den 19. Jan 2019


                                  Idrettslaget avholder sitt årsmøte søndag 3. februar klokka 19.00 i Bergly.

Vanlige årsmøtesaker. Saker som ønskes tatt opp, må meldes styret innen en uke før årsmøtet.

Alle medlemmer velkommen!

Nytt år og Nissemarsj

Postet av Dalebrand, IL den 1. Jan 2019


                           Rast ved Fiskerhytta til Kilnes, hvor gløgg, kaffe, mandariner og Twist var tilbudet.


20 personer og fire hunder prioriterte Nissemarsj på årets første dag. Fin anledning til å komme seg ut, og treffe naboer og andre kjentfolk. Bra turvær ble det også.